Aktivitetsvenn for personer med demens

Tilbudet er utviklet av Nasjonalforeningen for folkehelse og er et samarbeid mellom Andøy kommune og Andøy frivilligsentralen. (For mer informasjon: www.nasjonalforeningen.no ). Målet med tilbudet er å gi mennesker med demens flere aktiviteter og gode opplevelser i hverdagen. Den frivillige aktivitetsvennen og personen som har demens vil gjøre aktiviteter sammen, og slik kan personer med demens få muligheten til å fortsette sine vanlige aktiviteter.

Aldersgruppe: For alle

Tilbudet er rettet mot personer med demens. De vil kanskje oppleve at enkelte aktiviteter kan bli vanskeligere å gjøre på egenhånd. En aktivitetsvenn skal gjøre det enklere å fortsette med de tingene man setter pris på. I tillegg blir en kjent med et nytt menneske. Aktiviteter kan være å gå en tur, lese bøker, spille musikk, sykle, fiske, gå på kafe eller utstillinger. Vi sørger for å finne noen som har samme interesser som deg. 

Aktivitet og sted bestemmes i samarbeid mellom frivillige og personen med demens. 

Alle som ønsker å bli aktivitetsvenn skal gjennomføre et kurs, bestående av to kurskvelder. Slik blir du rustet til å være aktivitetsvenn og til å tilbringe tid med en som har demens. Du slipper å bekymre deg for om du gjør ting riktig, og kan fokusere på den doble gleden som ligger i å kunne bruke dine ressurser til noe meningsfylt, og få en ny venn.

Deretter bestemmer dere sammen når og hvor ofte dere møtes.

Ønsker du en aktivitetsvenn eller ønsker du å bli en frivillig aktivitetsvenn, eller har du spørsmål og ønsker mer informasjon, ta kontakt med nasjonalforeningen. Du kan sende en epost til  aktivitetsvenn@nasjonalforeningen.no eller ringe 23 12 00 00. Du kan også ta kontakt med Andøy Frivilligsentral og få mer informasjon om tilbudet i Andøy kommune.

2020 © Andøy frivilligsentral